
Juba sel nädalavahetusel saabuvate lihavõttepühade raames valmis meil koostöös toidustilisti ja - fotograafiga Marjaana Vaheriga imemaitsev karaski kakuke munakreemiga!
Vaja läheb:
Karaskiks:
- 200 g kohupiima (tera)
- 250 ml piima
- 1 muna
- 0,5 tl suhkrut
- 0,25 tl soola (näpuotsatäis)
- 125 g odrajahu
- 125 g rukkijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 50 g võid
- 30 g päevalilleseemneid
- 30 g mandlilaaste
Munakreemiks:
- 4 muna
- 100 g toorjuustu
- 1 spl majoneesi
- 0,25 tl kurkumist
- 0,25 tl soola
- Soovi korral Cayenne pipar
Kuidas teha?
1. Vispelda kausis kohupiim, piim, muna, sool-suhkur.
2. Teises kausis sega jahud ja küpsetuspulber.
3. Sega kohupiimasegu hulka jahusegu, sulatatud või, päevalilleseemned ja mandlilaastud.
4. Pane segu vormi! Vormidest kasuta kas 22 cm keraamilist ahjuvormi või leivavormi. Viimasele pane põhja küpsetuspaber!
5. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 min.
Munakreemi valmistamine:
1. Keeda munad, jahuta need, koori ja tee munast väiksemad kuubikud. Piisab kui lõikad need neljaks.
2. Lisa samasse kaussi kõik ülejäänud koostisosad ja tee sellest saumiksriga ühtlane kreem.
NB! Põneva maitsenüansi saad, kui lisad näpuotsatäie ka cayenne'i pipart! ;)
Ideaalne kaaslane on just veidi veel soe karask! Head nautimist!
Comments