+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Agaavisiirup hele 1000 ml, mahe

Tootekood: 90101400
Säilitada: kuivas ja jahedas ( alla +25°C )
100 g toodet sisaldab keskmiselt: Energiasisaldus 1666 kJ/ 392 kcal
rasvad 0 g, millest küllastunud rasvhapped 0 g; süsivesikud 76,37 g,
millest suhkrud 68,03 g; valgud 0,09 g; sool 0 g

Agaavinektari värv sõltub, kui mitu korda mahla kurnatakse. Toorsiirupit kurnatakse väga vähe, mis tähendab, et säilib sellele iseloomulik merevaiguvärv ja ka tugevam maitse. Pärast iga kurnamist kuumutatakse seda madalal tulel, mille käigus mahl pakseneb. Tume värvus säilib agaavisiirupil, mida pole filtreeritud, seega on selles ka suurem konsentratsioon agaavitaimes leiduvaid mineraale.

Kasutamine toidus

Peab meeles pidama, et agaavisiirup on umbes 1,5 korda suhkrust magusam, mistõttu kehtib lusikareegel, et 1 spl agaavisiirupit=3 spl rafineeritud suhkrut.

Heledal agaavisiirupil on mahe, peaagu neutraalne maitse, mistõttu eelistatakse seda hõrkude toitude ja jookide magustamisel. Heledam siirup sobib nt kohvi, tee, puuviljajookide, küpsetiste, puuviljade, smuutid, salatite, mooside ja tarretiste maitsestamiseks, samuti jäätisele, jogurtile, valmistoitudele, mille maitseomadusi te ei soovi muuta/täiendada.
Merevaigukarva siirupil on keskmise tugevusega karamelline maitse, mistõttu sobib see ka tugevamate maitsetega toitude täiendamiseks. Sellega saad lisada maitsenüansi lisamiseks teele, külmadele ja kuumadele teraviljaroogadele, pannkookidele, vahvlitele, proteiinijookidele, küpestatud roogadele, kastmetele.
Tume agaavisiirup omab tugevat karamellist maitset, mis kumab läbi ka toitudest, olgu see siis magustoit, liha, kala või linnuliharoad, spagetid, kastmed liha grillimiseks või marineerimiseks.
Nii merevaigukarva kui ka tumedat siirupit kasutatkse „otse pudelist“ meetodil pannkookidel, vahvlitel või röstitud saial/leival.

Kuidas mahe agaavisiirup valmib ning mida veel peaks selle siirupi tarvitamisel arvestama, loe lähemalt juba meie blogist.