+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Dulse 150 g, mahe

Tootekood: 72900150
Koostisosad: Palmaria palmata
Päritolumaa: Iirimaa
Säilitada: kuivas, jahedas ja kaitstuna otsese valguse eest
Toode on pakendatud samas ruumis pähklite ja seemnetega
100 g toodet sisaldab keskmiselt: Energiat 403 kJ/ 95 kcal;
rasvad 1,6 g, millest küllastunud rasvhapped 0,7 g;
süsivesikud 1,8 g, millest suhkrud 0,1 g; valgud 20 g; sool 0,0065 g
Soolsus tuleneb ainult loodusliku naatriumi olemasolust.
Võib sisaldada kalade, merekarpide, koorikloomade jääke.

MIDA TÄHENDAB MAHEDULSE? Erinevalt nt spirulinast või klorellast, kus mahetoodang pärineb enamasti kasvandustest (sest looduslikud veekogud nende kasvupiirkondades on sageli reostunud), on dulse kasvukohaks jahedad ookeaniveed. Mujal kasvatakse dulset ka vetikafarmides, kuid Euroopa päritolu nn Atlandi dulse korjatakse ookeani kallastelt. Tõusu ajal isegi kuni 25m sügavusel asuvad vetikad korjatakse mõõna ajal käsitsi ning kuivatatakse hiljem aeglaselt, et säiliksid kõik vajalikud toitained. Mahetoodang pärineb piirkonnast, kus kontrollitakse regulaarselt nii vee kvaliteeti kui ka vetikate enda toitainete sisaldust. Analüüsid teevad kindlaks ka, kui puhas seekordne korje on.

KASUTAMINE TOIDUS. Dulse on väga levinud Põhja-Iirimaal, Islandil, Kirde-Ameerikas nii toidu kui ka ravimina.

  • Loode-Iirimaal süüakse dulset eelkõige kuivatatuna ja küpsetamata – just eelkõige snäkkidena.
  • Islandil on kombeks dulset süüa koos võiga, levinud on ka juustuga kaetult ahjus küpsetatud dulse või salsakastmega dulse.
  • Maitsesta suppe ja salateid lisa seda küpsetistele või põhiroogadele. Kasuta dulset koos salatilehe ja tomativiiluga nt hommikuvõiku vahel või pitsakattena, maitsesta sellega maapähklivõid
  • Kui teed soolast smuutit, siis dulse on sellele mõnus täiendus.
  • Praetuna omandab see vetikas suituse peekoni maitse. Peekonimaitselist dulset saad nautida, kui kuumutad pannil nt kookosrasva vm õli ja paned sellesse dulse tükid, röstides neid 3-4 minuti vältel pidevalt segades.
  • Neid võid süüa snäkina, aga võid kasutada samamoodi kui lihtsalt kuivatatud dulset: salateis, takodes, võikudes, suppidele või soolasele smuutikausile serveerida.
  • Soolase maitse vähendamiseks võid seda eelnevalt leotada, aga kui kasutad nt toorsalatis või värske kraamiga tortillas, ei ole see ka vajalik. 

Mille poolest mahedulse tavadulsest erineb ning miks dulset tarvitada võiks, loe juba BLOGIST