+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Dulse 50 g, mahe

partii *

Tootekood: 72900050
9,85 €

Koostisosad: Palmaria palmata
Päritolumaa: Iirimaa
Säilitada: kuivas, jahedas ja kaitstuna otsese valguse eest
Toode on pakendatud samas ruumis pähklite ja seemnetega
100 g toodet sisaldab keskmiselt: Energiat 403 kJ/ 95 kcal;
rasvad 1,6 g, millest küllastunud rasvhapped 0,7 g;
süsivesikud 1,8 g, millest suhkrud 0,1 g; valgud 20 g; sool 0,0065 g
Soolsus tuleneb ainult loodusliku naatriumi olemasolust.
Võib sisaldada kalade, merekarpide, koorikloomade jääke.

Dulse ehk kämmalpalmaaria (ld k Palmaria palmata) on punakaspruun vetikaline, mille tekstuur on tihke ja nahkjas. Maitse ja värvitoon, samuti kasvukiirus sõltub vetika kasvukohast, kuid mineraale on sõltumata kasvukohast rikkalikult.

Dulset peetakse vetikamaailma delikatessiks, selle maitse on kergelt soolakas.

KASUTAMINE TOIDUS. Dulse on väga levinud Põhja-Iirimaal, Islandil, Kirde-Ameerikas nii toidu kui ka ravimina.

  • Loode-Iirimaal süüakse dulset eelkõige kuivatatuna ja küpsetamata – just eelkõige snäkkidena.
  • Islandil on kombeks dulset süüa koos võiga, levinud on ka juustuga kaetult ahjus küpsetatud dulse või salsakastmega dulse.
  • Maitsesta suppe ja salateid lisa seda küpsetistele või põhiroogadele. Kasuta dulset koos salatilehe ja tomativiiluga nt hommikuvõiku vahel või pitsakattena, maitsesta sellega maapähklivõid
  • Kui teed soolast smuutit, siis dulse on sellele mõnus täiendus.
  • Praetuna omandab see vetikas suituse peekoni maitse. Peekonimaitselist dulset saad nautida, kui kuumutad pannil nt kookosrasva vm õli ja paned sellesse dulse tükid, röstides neid 3-4 minuti vältel pidevalt segades.
  • Neid võid süüa snäkina, aga võid kasutada samamoodi kui lihtsalt kuivatatud dulset: salateis, takodes, võikudes, suppidele või soolasele smuutikausile serveerida.

Mille poolest mahedulse tavadulsest erineb ning miks dulset tarvitada võiks, loe juba BLOGIST