Kaneel Cassia 100 g, mahe
Vaata parim enne kuupäeva!
Toote alt näed ka täpsemat tootekirjeldust ning toiteväärtust. Samuti on võimalik anda tootele hinnang.
Säilitada: kuivas ja jahedas
Päritolumaa: Indoneesia
Tseiloni ja Kassia kaneeli erinevus
Tseiloni kaneel on kahvatupruun ning peene mahedama maitsega, kassia on seevastu tumepruun, selle lõhn ja maitse on tugevamad. Kuigi paljud poed müüvad Kassiat ka lihtsalt kaneeli nime all, ei saa päris õigeks lugeda väidet, et hiina kaneelipuu saadus nn odav aseaine. Kassia kaneeli maitse on mõrkjam ning Tseiloni kaneelil on delikaatsem maitse, mida peetakse sobilikumaks magustoitude puhul kasutamiseks.
Kasutamine
Kaneel on universaalne vürts, mis sobib põhimõtteliselt igasse rooga - laiad kasutusvõimalused teevad temast 3. enim tarbitud vürtsi maailmas. Seda võib lisada jookidesse (tee, kohvi, smuuti), soolastele toitudele (šašlõki marinaad, liharoad) ja loomulikult magustoitudele (pannkoogitainas, ahjupuuviljad, hommikuhebed).
Palun loe kaneelide kohta juba pikemalt SIIT.