+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Kookoslaastud 500 g, mahe

partii *

Vaata parim enne kuupäeva!

Tootekood: 60100500
6,40 €

Kookoslaaste võid kasutada müslides, magustoitudes, panna neid pudrule või küpsetistesse, aga miks mitte teha neist toorsalati või ahjuroa salajane koostisaine.
Säilitada: kuivas ja jahedas
100 g toodet sisaldab keskmiselt: Energiasisaldus 2932 kJ/ 698 kcal;
rasvad 67 g, millest küllastunud rasvhapped 57,2 g;
süsivesikud 16,2 g, millest suhkrud 6,1 g; valgud 7,6 g; sool 0,09 g

Kookose kasulikud omadused ilmnevad ainult mahetoodetud kookosõlil ja -rasval, mis on rafineerimata. Kookosjahu on tehtud kuivatatud kookose viljalihast ja sobib kasutamiseks ka neile, kel on tuvastatud allergia pähklite vastu.
KASUTAMINE: Kookosõli saab kasutada nt praadimisel, sest ei kaota oma kasulikke omadusi ka kõrgel temperatuuril.Kookosõli kasutatakse ka kosmeetikas ning toidu valmistamisel. Kookosjahu sobib küpsetamiseks-kasutamiseks kõikjal, kus soovite õhulist tulemust: muffinid, pannkoogid, plaadikook, kringel, miks mitte lisad veidi seda ka hommikusse omletti - laske fantaasia lendama. Toitude valmistamisel, mis vajavad kõrgemat kui 170 kraadist temperatuuri, kookosjahu oma madala suitsevuspunkti tõttu ei sobi. Kookosjahu võivad julgelt lisada menüüsse need, kelle organism ei talu gluteeni või kes otsivad alternatiivi nisujahule. Kuna kookos pole teravili, on tegemist gluteenivaba tootega. Kookosjahu imab hästi vedelikku, mistõttu tuleks seda toidule lisada vähem. Nn rusikareegel on, et üks tassitäis teraviljajahu võrdub veerandi või 1/3 tassitäie kookosjahuga. Mune aga lisatakse kaks kuni kolm korda rohkem, sest muidu ei püsi tainas hästi koos ega ole tulemus õhuline.

Meie e-poes müüdavad kookoslaastudele ega -helvestele pole suhkruid lisatud. Laastudes on säilinud kookose viljalihale iseloomulikku niiskust rohkem, helbed on n-ö kuivemad, kuid mõlemad sobivad ideaalselt kasutamiseks magusates ja soolastes roogades, aga ka lihtsalt täiendusena toidukorrale: olgu see puder või maitsestamata jogurt, smuuti, kodujuust või värske salat. Ehk saab sellest aga sinu ahjuroa salajane koostisaine?
Proovi lisada neid jäätise- või marjakokteilile, aga kui oled suur kookosesõber – söö kasvõi otse pakist!
Valged laastud on kergelt krõmpsud ning mõnusalt karge maitsega. Kookoshelbed on peenemad, mistõttu sobivad hästi ka nt tortide kaunistamiseks.

Rohkem kasulikku lugemist kookose kohta leiad meie blogist!