+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Pekaani pähklid poolikud 1 kg, mahe

partii *

Vaata parim enne kuupäeva!

Tootekood: 20401000

Säilitada: kuivas ja jahedas ( kuni +10°C )
Toode võib põhjustada allergiat
100 g toodet sisaldab keskmiselt:
Energiasisaldus 2860 kJ/ 683 kcal;
rasvad 66,9 g, millest küllastunud rasvhapped 6,6 g;
süsivesikud 7,8 g,millest suhkrud 5 g; valgud 9,7 g; sool 0,01 g

Kestadest ja nende paigutusest lähtuvalt pole pekani-hikkoripuude annid mitte tõelised pähklid, vaid luuviljad, millel süüakse kahest omavahel nõrgalt ühendatud poolmest koosnevat sisu. Seega polegi pekani pähklid, vaid pigem nagu ploomid, virsikud, kreegid… See, mida teame pähklina on pekani-hikkoripuu vilja seeme.

 Pekanipähklid võivad mõrud või kibedad olla kahel põhjusel – looduslikult kestas sisalduvate tanniinide tõttu ning korkjas materjal pähkli sees, mis võib olla pärit koorest. Mõlemad põhjused eemaldab pähklite pesemine enne nende toiduks tarvitamist

Mehhikost Kanadani elavad inimesed võivad kinnitada, et pekan on vaat et ainus pähkel, mida saab kasutada igal pool: kommid jm maiustused, kaneeli-viski-pekani pirukas või isegi magus pekani-burbooni viski.

KASUTAMINE TOIDUS

Pekanipoolikutest võib teha soolaseid ja magusaid snäkke neid vastavalt maitsestades. Purustatuna puistatakse neid salatitele ja magustoitudele, sh jäätisele. Kulinaarias leiavad need sagedasti kasutust küpsiste, kookide jt maiustuste lisandina. Pekanipähklivõi on samuti pähkli kodumaal levinud. Pakume mõned mõtted, kuidas pekanipähklitega oma igapäevast menüüd või hoopis peolauda rikastada.

Kinoa ja pekani pannkookide valmistamiseks läheb vaja keedetud kinoad, jahu (gluteenivabade pannukate jaoks vali kas riisi või kinoajahu), mune, piima, vahtrasiirupit või mett, röstimata pekaneid, küpsetuspulbrit, vaniljet, soola.

Valmistamise aeg – 15 min.

Kes vähegi on pannkooke teinud, neil ei kulu valmistamise käigu välja mõtlemisele palju aega. Vahusta munad, lisa piim ja maitseained, lõpus jahu ja kinoa ja purustatud pekanid. Sega ühtlaseks massiks ning küpseta!

Ka datlitest ja pekanitest saab maitsva snäki – purusta pekanid ning veereta neis kuivatatud datleid. Meie Deglet Nour, mis on mahlane ja magus, sobib maiuse valmistamiseks imehästi!

Kui soovid, võid maitset täiendada toorkakao pastaga.

Kohvi-ja karamellikoogid, šokolaadist ja jäätisest rääkimata – pekanid sobivad tõesti kõigega.

Pekani-komme võid pakkuda eraldi maiusena, aga lisada neid magustoitudele, nt jäätisele. Kuidas neid teha, samuti pekani kasulike omaduste kohta saab lugeda lähemalt meie BLOGIST.

Soovid teha päris kooki? Meie blogis on kaks retsepti: Pekaanipähkli kook ning Toorkook mandlivõi ja pekanipähklitega

Kui soovid soolast snäkki, kasuta pekanite maitsestamiseks küüslaugupulbrit või purustatud küüslauku, sinepipulbrit ning meresoola ning rösti neid ahjus.

Ka põhiroad ei peaks jääma pekanitest puutumata: maitselt sobivad pekanid hästi kokku aurutatud köögiviljadega (nt brokkoli), tofu ja kanaga.

Proovi valmistada täidetud paprika, lisades pekaneid ja kitsejuustu, serveeri koos värske salatiga.

Täidisena võid koos pekanitega kasutada ka näiteks sinki, sibulat, maisi, salveid ja köögivilju.

Salatitest võid proovida kombintsiooni: pekanipähklid, keedetud munad, avokaado, peekon, tomatid, sinihallitusjuust, jääsalat, veidi rosmariini.