+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Šokolaadi nööbid 70% 500 g, mahe

partii *

Vaata parim enne kuupäeva!

Tootekood: 51200500
15,00 €
Koostisosad: Kakaouba, kakaovõi, roosuhkur
Säilitada: kuivas ja jahedas
Toode võib sisaldada piima, pähklit, seesamiseemneid ja mandleid
100 g toodet sisaldab keskmiselt: Energiasisaldus 2519  kJ/ 606 kcal;
 rasvad 43,6 g, millest küllastunud rasvhapped 26,3 g; süsivesikud, 44,5 g, millest   
  suhkrud 27,1 g; valgud 8,8 g; sool 0,08 g

E-poest leiad kakaoube, pulbrit, valget ja pruuni kakaovõid, purustatud kakaotuumasid (nibsid), šokolaadinööpe jne.

Theobromo cacao

Kakao on igihaljas puu, mis võib kasvada 4-8 meetri kõrguseks. Tema kasvukohaks on troopilised piirkonnad Kesk-ja Lõuna-Ameerikas. Toiduks on seda kasutatud enam kui 3000 aastat. Asteegid ja maiad kasutasid seda lausa rahana.

Purustatud kakaotuumad on kooritud toored kakaooad, millest valmistatakse šokolaadi. Kakao on looduslik supertoit, mille hämmastavatest omadustest suur osa kuumutades hävib. Kakaos pole suhkrut, kuid olenevalt sordist võib see sisaldada 12–15% rasva. Kakao sisaldab vähesel määral ka kofeiini ja teobromiini.

Milline sort on parim? 

Kakaopuu viljade sees olevad seemned sisaldavad kakaoube, mida kasutatakse kakaomassi, laastude, pulbri jt kakaotoodete valmistamiseks. Kakaooad ja kohvioad on üsna sarnase välimusega. Kuna kakaooad on tuntud oma tervislike omaduste poolest ning afrodisiaakumina, on nad väga kõrges hinnas olnud aastasadu. Selleks, et kakaooad maitseksid šokolaadiselt ega läheks hallitama, seisavad nad paar nädalat pärast korjamist tünnis ja alles seejärel pannakse nad päikese kätte kuivama.

Ka meie e-poes müügil olevad Criollo oad moodustavad vaid ühe protsendi kakaotoodangust, samas on need ühed hinnatumad. Neid on võrreldud kohvimaailma Arabica'ga.

Lisaks Criollole on ka Forastero ning nende kahe hübriidsort Trinitario, viimane moodustab 90 protsenti maailma kakaotoodangust.

Kakao kohta leiad rohkem infot meie blogist.