+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Toorkakao pasta Criolla 200 g mahe

Tootekood: 51400200
Kakaopasta/nööbid
Theobroma cacao

Kakao on igihaljas puu, mis võib kasvada 4-8 meetri kõrguseks. Tema kasvukohaks on troopilised piirkonnad Kesk-ja Lõuna-Ameerikas. Toiduks on seda kasutatud enam kui 3000 aastat. Kakaopuu viljade sees olevad seemned sisaldavad kakaoube, mida kasutatakse kakaomassi, laastude, pulbri jt kakaotoodete valmistamiseks. Kakaooad ja kohvioad on üsna sarnase välimusega. Kuna kakaooad on tuntud oma tervislike omaduste poolest ning afrodisiaakumina, on nad väga kõrges hinnas olnud aastasadu.

Toote kirjeldus

Kakaopastat tehakse aeglasel tulel sulatatud kakaonibsidest. Kui see on õigesti tehtud, on alles ka kõik toitained, kuid tulemuseks on kõva, kuid vähetöödeldud vorm šokolaadist.

Kasulikud omadused

Toorkakao või minimaalselt töödeldud kakao kuulub kahtlemata supertoitude hulka, näiteks toorkakao pulbris on enam kui 300 keemilist komponenti, mis tähendab, et selle antioksüdantide võime ületab tavalise tumeda šokolaadi oma peaaegu neljakordselt ning mustikaid 20nekordselt.
Kakao lisamisel oma toitudesse on palju eeliseid just nende rikkaliku antioksüdantide sisalduse tõttu. Ka olevat kakaos magneesiumi sisaldus suurem kui kõikides teistes toiduainetes. Magneesium on aga teatavasti eluliselt vajalik enam kui 300 biokeemilise reaktsiooni toimimiseks inimorganismis. Näiteks 100 grammi kakaonööpe sisaldavad magneesiumit 272 milligrammi. Magneesium aitab lihaste ja närvi tööle kaasa, hoiab südamerütmi korras.
Kakao on ka suurepärane küllastumata rasvahapete allikas, seal on ka kolesteroolivabu küllastunud rasvhappeid, vitamiine, mineraale, kiudaineid, looduslikke karbohüdraate ning proteiini, mis tähendab et kakao on tõesti toitainete rikas.
Kakaoubades on rohkelt rauda, kaaliumit, kaltsiumit, tsinki, vaske ja mangaani.
Näiteks rauapuudusele viidata võivatest jõuetusest ja väsimusest on aidanud jagu saada just kakao söömine. Raua paremaks imendumiseks lisa juurde c-vitamiini sisaldavaid puuvilju.
Kliinilised uuringud on tõestanud ka, et kakaos sisalduvad kiudained aita