3 lihtsalt valmivat retsepti kuskussiga
by Armastusest Inspireerituna OÜ Armastusest Inspireerituna OÜ on 20.10.2021
Kuskussi näol on tegemist juba 13. sajandil alguse saanud väikestest aurutatud mannapallikestest valmistatud Põhja-Aafrika berberite roaga, mis sobib ideaalselt kasutamiseks salatites ja nii liha- kui taimetoitude juures.
Kuskussi keetmiseks on lihtsaim viis arvestada ühe tassi kuskussi kohta üks tass vet. Selliselt keetes aurab vesi kenasti ära. Valmistamisesks valage keev vesi kuskussi peale, katke see seejärel kaanega ning laske kuskussil vesi umbes 10 minuti jooksul sisse imada. Seejärel sega kergelt kahvliga läbi, et eraldada terad.
Retseptid
Kiire lõhe ja kuskussisalat koriandriäädikaga
Vaja läheb:
- 1,5 tassitäis kuskussi
- 250 grammi lõhefileed
- Pool tl sumaci (sumahhi) vürtsi
- Soola ja pipart
- 3 spl oliiviõli
- Vastavalt maitsele hakitud koriandrit
- Hakitult 2 sibulat
- 2 spl sidrunimahla
Kuidas teha?
- Valmista kuskuss
- Maitsesta lõhe sumaki, soola ja pipraga. Kuumuta 1 spl õli pannil, lisa õli ning küpseta seda mõlemalt pool 3-4 minutit.
- Sega coriander, sibul, sidrunimahl ning ülejäänud oliivõli. Maitsesta soola ja pipraga.
- Serveeri lõhe kuskussiga ning nirista see vinegretiga üle.
Kuskuss rosinate, kapparite ja seedermänniseemnetega
Vaja läheb:
Kuidas teha?
- Lase keskmise suurusega potis vesi koos 1 spl oliiviõli, rosinate ja soolaga keema. Lisa kuskuss, kata see kaanega ning eemalda pliidilt. Lase seista 15 minutit.
- Kuumuta pannil ülejäänud õli ning prae sibul kuldpruuniks.
- Sega kuskuss kahvliga läbi ning sega sibul ja seedermänniseemned sinna hulka
- Maitsesta soola ja pipraga
Vürtsikas kikerhernehautis kuskussiga
Vaja läheb:
- 1 tass kuskussi
- 4 tassi keedetud kikerherneid – nõrutatud ja loputatud või leotage 2 tassi kuivatatud kikerherneid üle öö ning keetke, kuni need on pehmed.
- 2 lillkapsapead
- Pool tassi oliiviõli
- 2 keskmist valget sibulat, kuubikuteks lõigatud
- 8 küüslauguküünt, hakitud või pressitud
- 1 spl jahvatatud köömneid
- 2 spl kurkumit
- 2 tl kaneeli
- 2 spl ateegitilli seemneid
- Cayenne’I pipart vastavalt maitsele
- 2 sidruni mahl
- Sool
- 2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
- Kaunistuseks peterselli või koriandrit.
Kuidas teha?
- Lõika lillkapsas keskmise suurusega õisikuteks ja kuubikuteks. Piserda need ahjuplaadil oliiviõliga, lisa soola ning küpseta 200 kraadi juures, kuni need on pehmed ja hakkavad pruunistuma.
- Kuumuta suures potis ülejäänud oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja prae, kuni see on läbipaistev. Lisa küüslauk, köömned, kurkum, kaneel, apteegitilli seemned, cayenne’I pipar ning sega.
- Seejärel lisa kikerherned ning veidi vet ja keera tuli madalamaks.
- Kui lillkapsas on valmis, lisa ka seepotti koos sidrunimahlaga.
- Lisa maitse järgi soola ning hauta madalal tule, lisa vajadusel veel vett. Kindlasti tasub jälgida, et kikerherned põhja ei kõrbeks.
- Lõpuks lisa ka musta pipart ning maitse järgi veel teisi ürte. Serveeri koos kuskussiga ning kaunista roog peterselli või koriandriga.
- Serveeri kuskussiga.
Allikas: https://www.thekitchn.com/
NB! Kui proovisid neid retsepte, siis palun anna teada, kuidas maitses, jättes meie lehele kommentaari või kirjutades meile Facebookis või Instagrami! :)
Samuti, kui oled juba meie tooteid jõudnud proovida, siis oleks meil väga hea meel, kui lisad enda arvustuse ka Google'isse Armastuse lehele.
Klõpsa siia, et lisada arvustus.