+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Basmati riis on tuntud pilaffi koostisosa

28.02.2020 / 0 kommentaari
Basmati riis on tuntud pilaffi koostisosa

Armastusest e-poes on mahe Basmati riis müügil 1000-grammises pakendis. Basmati riis on üks paremaid riise toitude valmistamiseks. Imeline lõhn ning suurepärane maitse on teinud sellest paljude roogade koostisosa. Basmati riisi leiad müügilt siit

Foto: depositphotos

Basmati riis on teatud tüüpi valge riis, mida kasvatatakse peamiselt Himaalajates, Pakistanis ja Indias, kus kasvatatakse ⅔ Basmati riisi saagist. Tegu on pikateralise riisiga, mis on väga populaarne oma õrnalt pähklise maitse ning imelise aroomi poolest. 

Basmati riisi ja jasmiiniriisi vahe

Riise klassifitseeritakse tavaliselt nende terade pikkuste järgi ning Basmati kui ka jasmiiniriis kuuluvad pikateraliste riiside hulka. Jasmiiniriisi kasvatatakse ja süüakse peamiselt Kagu-Aasias riikides, näiteks Tais, Kambodžas ja Vietnamis. Kuigi jasmiiniriis on sarnaselt Basmati riisile hea lõhnaga, on tegu tekstuurilt palju kleepuvama riisiga. Basmati riisil on pigem kohevad selgelt eristuvad terad, millel puudub tärklisus, mis on omane jasmiiniriisile. 

Kuidas Basmati riis maitseb?

Võrreldes teiste riisisortitega on Basmati riisil pähkline maitserikas ja õrnalt vürtsikas maitse. Kui Basmati riis on õigesti keedetud, ei kleepu ta terad omavahel kokku ning säilitavad eraldatuse. 

Kuidas Basmati riisi töödelda?

Loputa  Basmati riisi seni kuni läbijooksev vesi tundub olevat enam-vähem läbipaistev ning kurna korralikult. Riisi ja vee suhe peaks olema 1:1,5. Aja vesi keema, vähenda temperatuuri, kata hoolikalt ning kuumuta riisi seni, kuni riis on vee endasse imanud ning tundub pehme. 

Basmati riis on väga populaarne paljudes India karrides, sest nad imavad endasse hästi igasugused kastmed. Eriti tuntud on Basmati riis pilaffides.

Riisi pilaffi retsept

Vaja läheb?

- Basmati riisi (oluline on loputada nii kaua vee all kuni vesi muutub läbipaistvaks)

- Tükeldatud sibulat

- Korralikult hakitud küüslauku

- Head puljongi (taimset või loomset)

- Soola ja pipart

Kuidas teha? Sulata või kuumal pannil. Lisa hakitud sibul ning pruunista seni kuni sibul muutub läbipaistvaks ja õrnalt pruuniks. Seejärel lisa küüslauk ning küpseta umbes minut aega. Sega sisse riis ning küpseta veel umbes 2 minutit. Järgmisena vala juurde puljong ning kuumuta keemiseni. Pane pannile kaan peale, vähenda kuumust ning lase segul olla 15-20 minutit. Maitsesta soola ning pipraga. Ongi valmis!

Foto: depositphotos

Allikad: thespruceeats.com, umamigirl.com

Kui sulle see artikkel meeldis, jäta oma arvamus kommentaaridesse või lisa reaktsioon. Proovime luua oma lugejatele kvaliteetset ja huvitavat sisu. 

Huvitavatest pakkumistest esimesena teada saamiseks telli ka meie uudiskirja.

Kui oled olnud meie pikaaegne klient, siis oleks meil hea meel, kui lisad Google'isse Armastusele arvustuse. Arvustused aitavad meil olla otsingutes rohkem pildis. Aitäh! Klõpsa siia, et lisada arvustus.

 

Kommentaarid