+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Hirsisalat (sobilik ka taimetoitlastele)

27.03.2020 / 0 kommentaari
Hirsisalat (sobilik ka taimetoitlastele)

Värske kerge hirsisalat sobib väga hästi soojadesse kevadpäevadesse. 

Retseptis on kasutatud mahe hirssi ja pipart. 

Vaja läheb:

- 1/2 tassitäit hirssi

- 3 sl sidurunimahla

- 2 sl oliiviõli

- 1/4 küüslaugu pulbrit või 1 küüslaugu küüs

- Soola ja pipart

- 1,5 tassitäit korralikult hakitud peterselli

- 2 parajateks tükkideks lõigatud keskmist tomatit

- Pool korralikult tükeldatud punast sibulat

- Pool viilutatud pikka kurki

Kuidas teha?

1. Vala hirss veega potti ning aja keema. Seejärel vähenda kuumust ning lase sellel podiseda 15 minutit. Suurem osa vett peaks olema selleks ajaks hirsi sisse imendunud. Tõsta hirss pliidilt maha ning lase seista 2-3 minutit, et kogu vesi oleks täielikult imendunud. 

2. Samal ajal, kui hirss podiseb, sega omavahel väikses kausis kokku sidrunimahl, oliiviõli ja küüslauk. Maitsesta sool ja pipraga ning tõsta kõrvale. 

3. Kummuta hirss suurde kaussi. Lisa petersell, tomatitükid ja punane sibul. Järgmisena vala peale tehtud kaste ning maitsesta veel vajadusel soola ja pipraga. Tõsta salat vähemalt 30 minutiks kappi, et see marineeruks. 

Ongi valmis! :)

Inspiratsiooni retseptiks saime siit

Retseptis kasutatud mahe toiduainete kohta saad täpsemalt lugeda klõpsates sobival lingil:

Hirsi blogipostitus

Musta pipra blogipostitus

Kommentaarid