by Armastusest Inspireerituna OÜ Armastusest Inspireerituna OÜ on 19.07.2021
India pähklitest saab teha väga häid taimseid kastmeid, kooke, juuste, magustoite ning samuti kastme lehtkapsa krõpsudele. Lehtkapsa krõpsud on suurepäraseks soolaseks ja maitsvaks snäkiks, olles samal ajal ka väga tervislikud.
Lehtkapsas on üks toitaineterikkamaid toite:
1. Lehtkapsas kuulub ristõieliste sugukonda, seega toetab see detoksifikatsiooni e keha puhastumist toksiinidest.
2. See on pungil antioksüdantidest, mis kaitsevad erinevate haiguste eest ja on tugevalt põletikuvastased!
3. Lehtkapsas on üheks parimaks C-vitamiini allikaks, mis lisaks üldisele immuunsüsteemi tugevdamisele toetab ka loomulikku kollageeni tootmise protsessi kehas. Kollageen omakorda muudab naha säravamaks ning kaitseb seda UV-kiirguse eest, mis omakorda aitab pärssida kortsude teket. Lisaks mõjub kollageen tugevdavalt ka juustele ja küüntele ning liigestele ja luudele.
4. Lehtkapsas on heaks mineraalainete allikaks, millest on tänapäeval paljudel puudus. Nendeks on kaltsium, kaalium ja magneesium.
Lehtkapsas sisaldab klorofülli, mis vähendab põletikku ja pärsib nahal elavate bakterite elutegevust – seega on see hea akne korral, ning toetab ka maksa tööd.
5. Lehtkapsa krõpsud maitsevad hästi ka lastele – hea võimalus, kuidas neile tervislikku juurvilja menüüsse lisada!
Retsept on valminud erinevatest lehtkapsa sortidest, mis Katriinil aias kasvavad, seega sobivad kõik sordid.
Vaja läheb:
Kuidas teha?
1. Pane India pähklid vähemalt 5 tunniks vette likku.
2. Pese lehtkapsas, kuivata korralikult rätikuga ja rebi paraja suurusega tükkideks (ära varsi kasuta).
3. Kurna ja pese India pähklid ja vala kaussi.
4. Lisa sidrunimahl, vahtrasiirup, kookosõli, basiilik, sool ja purusta kõik saumiksriga kreemjaks kastmeks.
5. Masseeri kaste korralikult lehtkapsa tükkide sisse, nii et kõik saaks ühtlaselt kaetud. 6. Pane ahi maksimaalselt 80 kraadile või kasuta toidukuivatit.
7. Pane kapsatükid ahjuplaadile õhukese kihina ja lase neil ahjus olla seni kuni nad on piisavalt krõbedad. Ahjuukse võib natuke praokile jätta.
8. Naudi! :)
Videot retsepti valmistamisest saad vaadata siit!
Kui katsetasid seda retsepti, siis palun anna teada, kuidas maitses, jättes meie lehele kommentaari või kirjutades meile Facebookis või Instagrami! :)
Samuti, kui oled juba meie tooteid jõudnud proovida, siis oleks meil väga hea meel, kui lisad enda arvustuse ka Google'isse Armastuse lehele.
Klõpsa siia, et lisada arvustus.