+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Jasmiiniriis - ideaalne pulkadega söömiseks

08.05.2020 / 0 kommentaari
Jasmiiniriis - ideaalne pulkadega söömiseks

Armastusest e-poest leiab müügilt mahe valget ja pruuni jasmiiniriisi 1000-grammistes pakendites. Jasmiiniriis on lühemate ja paksemate teradega kui basmati riis. Jasmiiniriisi teeb eriliseks selle terade eriline kokkukleepuvus. Osta jasmiiniriis endale SIIT

Foto: unsplash

Jasmiiniriis pärineb Taist ja see on laiadaselt kasutusel Kagu-Aasia toidukultuuris. See on pikatereline riisisort, millel on õrn popkorni ja või aroom ja pehme, kleepuv tekstuur. Jasmiiniriisi terad on lühemad ja paksemad kui basmati riisil. Jasmiiniriis on ideaalne riis pulkadega söömiseks selle kleepuvuse tõttu. 

Jasmiiniriisi nimi tuleneb selle valgest värvist, mis meenutab jasmiini taime valgete õite värvust. 

Traditsiooniliselt jasmiiniriisi aurutatakse või kasutatakse imamismeetodi, mis kujutab endast lihtsalt paraja koguse vee lisamist riisile - idee seisneb selles, et kogu vesi või suurem osa veest peab riisi imenduma. 

Sarnaselt teistele riisidele on jasmiiniriisi tavaliselt müügil kahte erinevat sorti - pruuni ja valget. Pruun jasmiiniriis sisaldab rohkem kiudaineid, valke ja kasulikke rasvu. Pruunil riisil on samuti intensiivsem aroom ja maitse. Miinuseks on pruunil riisil selle ligi 2 korda pikem valmimisaeg. 

Kuidas keeta jasmiiniriisi?

Loputa jasmiiniriisi enne keetmist külma vee all. Seejärel vala loputatud riis potti ning lisa sinna vett - 1 tassitäie jasmiiniriisi kohta lisa 1,5 tassitäit vett. Lase keema. Kui riis lõpuks keeb, vähenda kuumust kõige madalamale temperatuurile ning lase riisil kaane all podiseda umbes 20 minutit (pruunil riisil 40 minutit). Siis tõsta riis kuumuselt ning lase sellel kaane all 10 minutit seista. Saigi valmis! 

Veel mõned kokkamisnipid jasmiiniriisiga

Jasmiiniriis ei ole parim variant pilaffi tegemiseks. Selleks sobib palju paremini basmati riis. Pilaffi jaoks on parem, kui terad ei ole üksteise külge niivõrd kleepuvad, vaid jäävad pigem eraldi. 

Jasmiiniriisil ei tasu kindlasti lasta liguneda. Üldse ei soovitata riisil lasta liguneda, kui just ei soovita nätsket, vesist riisi. 

Riisi loputamine vähendab natukene selle kleepuvust, niisiis kui on soov teha võimalikult kleepuvat riisi, ei maksa seda loputada ja vastupidi. 

Foto: unsplash

Allikad: thespruceeats.com

Kui sulle see artikkel meeldis, jäta oma arvamus kommentaaridesse või lisa reaktsioon. Proovime luua oma lugejatele kvaliteetset ja huvitavat sisu. 

Huvitavatest pakkumistest esimesena teada saamiseks telli ka meie uudiskirja.






Kommentaarid