+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Kikerhernestest hummus

27.09.2021 / 0 kommentaari
Kikerhernestest hummus

Retsept sündis koostöös toitumisterapeudi Katriin Kallinguga. 

 

Vaja läheb: 

  • 400g keedetud kikerherneid / kikerherne idandeid
  • 2spl extra virgin oliiviõli
  • 2spl tahiinit
  • 4 spl vett
  • Ühe sidruni mahl
  • 1 küüslauguküüs
  • 1tl vürtsköömneid
  • näputäis soola
  • 2 peotäit koriandrit

 

 

Kuidas teha? 

  1. Kasuta valmistamisel võimsat blenderit või tavalist saumiksrit.
  2. Vala kaussi kikerherned, lisa oliiviõli, tahhiini, sidrunimahl, koriander, pressitud küüslauguküüs, vesi, vürtsköömned ja sool.
  3. Blenderda, kuni hummus on kreemine.
  4. Lisa vett vastavalt sellele, millise tekstuuriga hummus sulle meeldib.
  5. Säilita külmkapis kuni 2 päeva. 

 

Miks tasub kikerherneid leotada ja idandada?

Kindlasti on oluline kikerherneid enne keetmist leotada. Kuivatatud kaunviljades on antitoitained, mis takistavad mineraalainete imendumist ja võivad põhjustada seedehäireid.  Leotamine ja idandamine aktiveerib ensüüme ja vähendab näiteks fütiinhappe (antitoitaine) taset. Seega muudate lihtsa leotamisprotsessi abil vitamiinid ja mineraalained kergemini kättesaadavamaks.

 

Kaunviljad sisaldavad kiudaineid, B-vitamiine, rauda, tsinki, magneesiumi ja teisiolulisi mineraalaineid ning valku. On leitud, et idandamine suurendab valgu  ning vitamiinide ja mineraalainete sisaldust. Kuna idandamine suurendab valgu ja oluliste mineraalainete nagu raua, tsingi, kaltsiumi ja magneesiumi biosaadavust , võivad sellest kasu saada taimetoitlased ja veganid.

 

 Videot hummuste valmistamisest saad vaadata siit

Kuidas kikerherneid leotada?

Vala kikerhernes kaussi ja lisa piisavalt palju vett, kuna kikerhernes paisuvad rohkem kui kaks korda suuremaks. Leota neid 8-12 tundi. Võimalusel vaheta selle aja jooksul 2 korda vett. Peale leotamist pese kikerherned korralikult puhta veega. Seejärel võid panna kikerherned keema. Keeda kuni 45-60 minutit.

 

Kuidas kikerherneid idandada?

Alustuseks leotage kikerherneid 8-12 tundi nagu eelpool on kirjeldatud. Loputage seejärel kikerherneid hoolikalt sõelal ja jätke need sõelale suurema kausi kohale nõrguma. Katke puhta linase riidega. Idandeid tuleks pesta 2-3 korda päevas. Ühe kuni kahe päeva jooksul ilmuvad nähtavale valged sabad – siis on idandid valmis. Säilita külmkapis purgis 1-2 päeva.

 

NB! Kui proovisid seda retsepti, siis palun anna teada, kuidas maitses, jättes meie lehele kommentaari või kirjutades meile Facebookis või Instagrami! :) 

Samuti, kui oled juba meie tooteid jõudnud proovida, siis oleks meil väga hea meel, kui lisad enda arvustuse ka Google'isse Armastuse lehele. 

Klõpsa siia, et lisada arvustus.

 

 

Kommentaarid