+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Lihtsad retseptid

18.06.2020 / 0 kommentaari
Lihtsad retseptid

Vahepeal ei ole üldse viitsimist mingisugust toitu valmis teha või üldse ideid, mida võiks teha. Samas sooviks õhtuks midagi head, mis oleks tervislik ja lihtsalt valmistatav, et hoida aega kokku ning vältida rämpstoidust tulenevat süütunnet. 

1. Roheline Mac and Cheese

- 2 sl võid

- 450g pastat

- 4 tassitäit vett

- natuke soola

- 450g brokkoli

- 3 tassitäit riivitud juustu

- ¼ tassitäit basiiliku pestot

- ½ tassitäit vabalt valitud piima

- 2 tassitäit beebispinatit

Pane pott tulele ja sulata põhjas või. Seejärel lisa juurde pasta, vesi ja sool. Kui pasta sai valmis lisa hulka brokkoli, riivitud juust, pesto ja piim ning sega väga korralikult läbi. Lase 3 minutit segul seista ning lisa lõpetuseks spinat. Serveeri kohe. 

Foto: thekitchn

2. Panni nuudliroog

Kastme jaoks läheb vaja:

- 3 sl sojakastet

- 1 tl seesamiõli

- 1 tl suhkrut

Nuudlite jaoks läheb vaja:

- 150g raameni nuudleid

- 1 sl seesamiõli

- 3 rohelist sibulat

- 2-3 tassitäit tükeldatud köögivilju, näiteks porgandeid, brokkolit, paprikat, kapsast jne. 

- 1-2 sl mirini/valget kuiva veini/riisiäädikat

Sega kõik kastme koostisosad kokku ja pane kõrvale. Tee valmis raameni nuudlid ning pane kõrvale. Kuumuta seesamiõli pannil ning lisa juurde roheline sibul ja köögiviljad. Soojenda neid umbes 5 minutit kuni nad on pehmed. Lisa juurde mirin, nuudlid ja umbes pool kastmest. Nuudlid peaksid värvuma õrnalt pruuni värvi, niisiis võid vajadusel kastet juurde lisada. Valmis!

Foto: pinchofyum

3. Kurkumi kuldne riis

- 1 tassitäis basmati riisi

- 1 sl kookosõli (või mitte soolatud võid)

- ½ tl kurkumi

- ¼ tl jahvatatud ingveri (omal soovil)

- ¼ tl soola

- ½ tl küüslauku

- 2 tassitäit kana või köögivilju

Parima riisi jaoks oleks soovitatav seda enne keetmist loputada. Vala peale riisi valmimist kõik muud koostisosad potti juurde ning sega korralikult läbi. Ongi valmis. 

Foto: sweetpeasandsaffron 

 

4. Küüslaugu-parmesani pasta

 

- 2 sl soolamata võid

 

- 4 hakitud küüslauguküünt

 

- 2 tassitäit köögvilja- või kanapuljongit

 

- 1 tassitäis vabalt valitud piima

 

- 235g spagette

 

- soola ja pipart maitsestamiseks

 

- 25g riivitud parmesani juustu

 

- 2 sl peterselli

 

Sulata või ja lisa hoolikalt samal ajal segades küüslauk. Seejärel lase neil seguneda ning lisa puljong, piim ja spagetid. Maitsesta. Lase segul keema tõusta ning 18-20 minutit podiseda. Sega juurde parmesan ja ongi valmis. Serveeri peterselliga. 

 

 

Foto: tasty

Allikad: thekitchn.com, pinchofyum.com, sweetpeasandsaffron.com, tasty.com

Kui sulle see artikkel meeldis, jäta oma arvamus kommentaaridesse või lisa reaktsioon. Proovime luua oma lugejatele kvaliteetset ja huvitavat sisu. 

Huvitavatest pakkumistest esimesena teada saamiseks telli ka meie uudiskirja.

 

Kommentaarid