Ei leidnud sobivaid tulemusi. Proovi otsida üldisema märksõna järgi.

Luksuslik pistaatsiakook

by Armastusest Inspireerituna OÜ Armastusest Inspireerituna OÜ on 31.05.2021

Luksuslik pistaatsiakook

Kindlasti tead, et pähklid on kasulikud nagu pähklid ikka, kuid kas tead pistaatsiapähklite unikaalseid omadusi, mis eristab neid teistest pähklitest?

1. Pistaatsiapähklid sisaldavad vähem kaloreid ja rasva ning rohkem valku kui teised pähklid.

2. Pistaatsiapähkel on üks antioksüdantiderikkaim pähkel. Neis on palju luteiini ja zeaksantiini, mis toetavad silmade tervist ning E-vitamiini, mis hoolitseb selle eest, et sul oleks ilus ja terve nahk. Lisaks kaitsevad antioksüdandid sind vähi ja muude haiguste eest ning vähendavad põletikku.

3. Pistaatsiapähklid toetavad südame tervist aidates langetada kolesterooli taset ja mängides rolli veresoonte tervise edendamisel, kuna sisaldavad aminohapet L-arginiini, mis osaleb lämmastikoksiidi tootmises. Lämmastikoksiid on vajalik selleks, et laiendada veresooni ning hõlbustada vereringet, mis omakorda alandab vererõhku ja ennetab südame-veresoonkonna haigusi, näiteks südameatakki.


4. Pistaatsiapähklid on ühed B6-vitamiinirikkamad toiduaineid. B6-vitamiin on vajalik mitmete kehafunktsioonide toimimiseks, näiteks:


- aju ja närvisüsteemi normaalseks funktsioneerimiseks;
- hemoglobiini tootmiseks, mis aitab transportida hapnikku kõikidesse keha rakkudesse;
- serotoniini tootmiseks, mis reguleerib tuju;
- melatoniini tootmiseks, mis reguleerib keha biorütme,ehk on oluline hea une saavutamiseks;
- B12-vitamiini ja magneesiumi imendumiseks;
- soolhappe tootmiseks, mis on seedeprotsessi jaoks hädavajalik. Happe puudus maos vähendab valkude lagundamist ja mineraalainete imendumist.


Luksuslik pistaatsiakook

Mida vaja?


Kreem:


- 3 purki kookospiima tahket osa
- 100-200 g (külmkuivatatud)vaarikaid
- poole sidruni mahl
- 2 spl mandlivõid
- 250 g pistaatsiapähkleid
- 6 datlit või 2 spl vahtrasiirupit
- 2 spl kookosõli
- näpuotsaga vaniljet ja soola

Põhi:


- 250 g mandlijahu
- 1 spl kookosõli
- 1 purk kookospiima vedelat osa
- poole sidruni mahl
- 4 datlit või 1 spl vahtrasiirupit
- näpuotsaga soola


Kuidas teha?


1. Pane kookospiima purgid vähemalt viieks tunniks külmkappi, et eralduks tahke ja vedel osa.
2. Vala mandlijahu, kookosõli, purustatud datlid, kookospiima vedel osa, sidrunimahl ja pisut soola kaussi ning sega ühtlaseks massiks.
3. Vajuta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja küpseta 150 kraadi juures 35 minutit. 4. Pistaatsiakreemi jaoks aseta blendrisse (purustatud) pistaatsiapähklid, kookosõli, (purustatud) datlid, sidrunimahl, mandlivõi, kookosõli, kookospiima tahke osa, vaniljet ja pisut soola. Blenderda seni, kuni kreem on siidine ja ühtlane.
5. Sega seejärel kreemi sisse vaarikad. Kui põhi on ahjust välja tulnud ja jahtunud, vala peale pistaatsiakreem ja pane kook külmkappi vähemalt 8 tunniks.
Naudi ja söö kook ära kolma päeva jooksul. 

 

Retseptist on valminud ka video, mida saad vaadata siit!

Kui katsetasid seda retsepti, siis palun anna teada, kuidas maitses, jättes meie lehele kommentaari või kirjutades meile Facebookis või Instagrami! :) 

Samuti, kui oled juba meie tooteid jõudnud proovida, siis oleks meil väga hea meel, kui lisad enda arvustuse ka Google'isse Armastuse lehele. 

Klõpsa siia, et lisada arvustus.