+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Miks tasub süüa seedermänniseemneid?

05.04.2021 / 0 kommentaari
Miks tasub süüa seedermänniseemneid?

Esiteks aitavad seedermänniseemned tõsta energiataset. 

Seedermänniseemned on väga heaks valgu, raua ja magneesiumiallikaks. Samuti sisaldavad need E-vitamiini, mis tugeva antioksüdandina aitab muu hulgas hoida naha ilusa ja säravana. 

Lisaks toetavad seedermänniseemned keha raua- ja magneesiumipuuduse korral.

Suurel osal inimestest (~ 70%) on magneesiumipuudus. Magneesium aitab:

-          leevendada ärevust ja depressiooni;

-          leevendada menstruatsioonivalu;

-          ennetada lihaskrampe ja –valu;

-          paremini uinuda. 

 

Seedemänniseemned sisaldavad pähklitest kõige rohkem valku. 

 

Kui Sinu menüüs puudub või on vähe loomseid tooteid, tasub võtta menüüsse seedermänni- ja kanepiseemned, mis on suurepäraseks valgu allikaks taimetoitlastele! Valk aitab reguleerida veresuhkru taset, mis on eriti oluline naiste hormonaalse tasakaalu taastamisel / säilitamisel. Keha vajab valku, et ehitada ja parandada kudesid, toota hormoone ja neurotransmittereid. Millest paljud ei ole teadlikud, on see, et keha vajab valku ka detofikatsiooni (keha puhastus) optimaalseks toimimiseks!

Seedermänniseemned sisaldavad asendamatuid oomega-3 rasvhappeid.

Oomega-3 rasvhapped vähendavad põletikke ja toetavad rakumembraanide tervist, mis on oluline, et toitaineid jõuaksid sinna kuhu vaja – raku sisse.

Krooniline põletik on tänapäeval levinud ning see on tihedalt seotud enneaegse  vananemisega. Siinkohal on esmatähtis menüüst välja jätta “halvad rasvad” ehk rapsi- ja päevalilleõli, mida leidub valmistoidus, kiirtoidus ja enamasti ka restoranitoidus, mis soodustuvad põletiku teket.

 

Seedermänniseemne pesto retsept:

 

Vaja läheb:

  • 3 peotäit seedermänniseemneid
  • 2 peatäit basiilikut
  • ½ sidrumi mahl
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 spl extra virgin oliiviõli
  • Himaalaja soola
  • 250 g läätsemakarone

 

Valmistamine:

1. Korja 3 peotäit basiilikut ning koori küüslauguküüs.

2. Lisa uhmrisse (või blendrisse) basiilik, seedermänniseemned, küüslauguküüs, poole sidruni mahl, extra virgin oliiviõli, Himaalaja sool ning uhmerda, kuni pesto on sinu jaoks meeldivad tekstuuriga.

3. Vala läätsemakaronid keevasse vette ja keeda neid kuni 10 minutit, seejärel kurna. Rösti samal ajal pisut seedermänniseemneid.

4. Vala makaronid kaussi, lisa pesto ja sega korralikut läbi.

5. Lisa kaunistuseks röstitud seedermänniseemneid ja basiilikut.

Naudi! :) 

Video retsepti valmimisest leiad siit.

Retsept ja video valmisid koostöös toitumisterapeut Katriin Kallinguga.

 

Seedermänniseemned saad soetada siit

 

Kui katsetasid seda retsepti, siis palun anna teada, kuidas maitses, jättes meie lehele kommentaari või kirjutades meile Facebookis või Instagrami! :) 

Samuti, kui oled juba meie tooteid jõudnud proovida, siis oleks meil väga hea meel, kui lisad enda arvustuse ka Google'isse Armastuse lehele. 

Klõpsa siia, et lisada arvustus.

Kommentaarid