Ei leidnud sobivaid tulemusi. Proovi otsida üldisema märksõna järgi.

Mis on orgaaniline toor-roosuhkur ja miks tasuks just seda eelistada?

by Armastusest Inspireerituna OÜ Armastusest Inspireerituna OÜ on 29.06.2021

Mis on orgaaniline toor-roosuhkur ja miks tasuks just seda eelistada?

Alustuseks tuleb öelda, et suhkur on siiski suhkur ning üleliigsel tarbimisel teeb see kindlasti tervisele pigem kahju kui kasu, olenemata selle päritolust või töötlusviisidest.
Kuid mille poole erineb toor-roosuhkur n-ö tavalisest valgest suhkrust ja miks tasuks võimalusel just seda eelistada?

Üheks olulisemaks argumendiks on kindlasti kvaliteet. Nimelt on orgaaniline toor-roosuhkur kasvatatud orgaaniliselt, mis tähendab, et selle kasvatusel ei ole kasutatud pestitsiide ega teisi keemilisi vahendeid. Lisaks on ka selle töötlus toimunud looduslikult, mis tähendab sisuliselt seda, et selle rafineerimisprotsessi ei ole kasutatud kemikaale.

Just seetõttu on orgaanilisel toor-roosuhkrul ka palju tervisele kasulikke omadusi, mis teda teistest suhkrutest eristavad.

 

5 peamist orgaanilise suhkru kasutegurit

 

1. See ei sisalda pestitsiide

Nagu ka juba varasemalt välja toodud, ei sisalda orgaaniline toor-roosuhkur pestitsiide. Kuna roosuhkur on väga vastuvõtlik erinevatele parasiitidele, kasutavad paljud põllumehed suhkruroo kasvatamisel erinevaid pestitsiide, kemikaale ja umbrohutõrjevahendeid.

 

2. Sellel on kõrgem toiteväärtus

Üldiselt on 100 g orgaanilise roosuhkru toitumisprofiil järgmine:

  • Energiasisaldus: 399 kCal
  • Süsivesikud: 99,8 g
  • Kaltsium: 12 mg
  • Kaalium: 29 mg
  • Magneesium: 2 mg
  • Raud: 0,37 mg
  • 3 mg naatriumi
  • 1 mg fosforit.

Lisaks sisaldab see veel ka erinevaid vitamiine (A, B1; B2; B6 ja C). Lisaks sisaldab see rafineeritud suhkrust erinevalt lisaks sahharoosile ja glükoosile mõningal määral ka fruktoosi.

3. Rikkalikum maitseprofiil

Rafineeritud suhkru töötlusprotsessid hõlmavad erinevaid kemikaale, nagu näiteks vääveldioksiid, kaltsiumhüdroksiid ja fosforhape. Kuigi ka orgaaniline roosuhkur võib läbida erinevaid töötlusprotsesse, ei hõlma need keemilist töötlemist, tänu millele säilitab orgaaniline roosuhkur enda täidlase maitse.

 

4. Alternatiivmeditsiiniline vahend

Alternatiivmeditsiini, nagu näiteks Unani ja Ayrveda väidete kohaselt on suhkruroo mahlal terapeutilised omadused. Kuna regulaarse suhkru puhul need omadused töötluse käigus hävitatakse, on heaks alternatiiviks suhkruroo mahlale just mahe toor-roosuhkur. Näiteks on välja toodud, et tänu kõrgele süsivesikute ja rauasisaldusele võib seda kasutada nii palaviku, väsimuse, aneemia kui ka põletikuliste haiguste raviks, lisaks haavandite ja sooleprobleemide puhul. Lisaks on välja toodud, et orgaanilises suhkrus sisalduvad oligosahhariidid aitavad tugevdada immuunsüsteemi ning aitavad toimetada kehas antioksüdante.

 

5. Madala süsinikusisaldusega jalajälg

Üheks oluliseks argumendiks on kindlasti ka keskkonnateadliku valiku tegemine. Mahepõllumajandust harrastavad põllumehed ei tooda ainult tervislikumaid kultuure, vaid saavutavad selle ka läbi paremate valikute. Mahepõllumajandus vähendab reostust ja aitab vältida pinnase erosiooni ning vee raiskamist.

 

Artikkel pärineb veebilehelt: https://www.24mantra.com/