+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Mis on tooršokolaad?

08.09.2021 / 0 kommentaari
Mis on tooršokolaad?

Kui jagasime mõnda aega tagasi head uudist, et 86%-line tooršokolaad on meie e-poes soodushinnaga, tundis üks aktiivne klient huvi, et mis see tooršokolaad üldse on? 

Mõtlesime, et kirjutame nüüd pisut lähemalt, mis eristab tooršokolaadi n-ö tavalisest šokolaadist ning miks võiksid võimalusel šokolaadiisu korral just seda eelistada. 

 

Peamiseks tooršokolaadi tunnuseks on fakt, et selle kakaod ei ole kuumutatud kunagi kõrgema temperatuuriga kui 42 kraadi. Kuumutamata kakaos säilivad aga erinevad toitained nagu näiteks raud, tsink, magneesium, vask ja C-vitamiin. Lisaks sisaldub kuumtöötlemata kakaos rohkem antioksüdante kui enamikus šokolaadides kasutatav röstitud sort. 

 

Kas see on tervislikum? 

 

Eelnevalt väljatoodust tulenevalt võib öelda, et jah, kuna tooršokolaadis sisalduvad erinevad mineraalid, vitamiinid ja antioksüdandid, mis kuumtöödeldud šokolaadis on hävinenud. Teisalt hinnatakse tihtipeale šokolaadi "tervislikkust" hoopis selles kasutatud kakao kvaliteedi ning kakaosisaldusele järgi, mitte selle kohaselt, kas tegemist on tooršokolaadi või n-ö tavalise šokolaadiga. 

Sellest tulenevalt soovitame leida n-ö kuldse kesktee ja valida kõrge kvaliteetse kakaosisaldusega tooršokolaadi, millel oleksid eelnevalt väljatoodust tulenevalt kõik šokolaadi parimad omadused. 

Info pärineb leheküljelt: https://www.bbc.com/ 

 

Toome välja ka mõned retseptid, kus tooršokolaadi või toorkakaod kasutada

 

Gluteenivaba šokolaadikook

Vaja läheb: 

  • 150 grammi mandlijahu
  • 50 grammi pruuni riisijahu
  • 50 grammi toorkakao pulbrit
  • 2 muna
  • 180 ml mandlipiima
  • 110 grammi oliiviõli
  • 100 grammi toorsuhkrut
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 1 tl küpsetuspulbrit 
  • pool tl soodat
  • 50 grammi tükeldatud tooršokolaadi (soovi korral) 
  • 50 grammi tükeldatud sarapuupähkleid (soovi korral) 

 

Kuidas teha? 

 

1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini; Lisa koogivormi põhja küpsetuspaber; 

2. Sega kausis kokku muna, piim, õli, vaniljeekstrakt ning suhkur. Lisa juurde jahud, kakaopulber, küpsetuspulber ja sooda. Sega ühtlase konsistentsini. 

3. Lisa tainas koogivormi, raputa peale sarapuupähklid ja šokolaaditükid ning küpseta kooki umbes 35 - 40 minutit. 

4. Lase koogil umbes pool tundi jahtuda enne küpsetusvormi avamist

5. Naudi koos jäätisega! :) 

NB! Kook säilib külmkapis umbes 2 päeva. 

 

Tervislikud vegan trühvlid

 

Vaja läheb:

  • 450 grammi suuri medjooldatleid
  • 115 grammi mandlijahu
  • 45 grammi chia seemneid
  • 40 grammi linaseemneid
  • 25 grammi kakaopulbrit
  • 65 ml agaavi- või vahtrasiirupit
  • 2 spl mandlipima

Katte jaoks: 

  • Kakapulbrit
  • Chia seemneid 
  • Mandlijahu
  • Magustamata kookoshelbeid

Kuidas teha? 

1. Lisa kõik trühvli koostisained köögikombaini ja purusta kuni ühtlase konsistentsini

2. Lisa seejärel segu suurde kaussi

3. Rulli segust väikesed pallikesed ja kata need mandlijahu, kakaopulbri, chia seemnete või kookoshelvestega

4. Säilita trühvleid külmkapis kuni 5 päeva. 

 

Retseptid pärinevad leheküljelt: https://blog.nuts.com/ 

NB! Kui proovisid neid retsepte, siis palun anna teada, kuidas maitses, jättes meie lehele kommentaari või kirjutades meile Facebookis või Instagrami! :) 

Samuti, kui oled juba meie tooteid jõudnud proovida, siis oleks meil väga hea meel, kui lisad enda arvustuse ka Google'isse Armastuse lehele. 

Klõpsa siia, et lisada arvustus.

Kommentaarid