by Armastusest Inspireerituna OÜ Armastusest Inspireerituna OÜ on 03.11.2021
Retsept sündis koostöös Katriin Kallinguga.
Vaja läheb:
· 2 klaasi keedetud musti ube
· 3 spl sulatatud kookosõli
· 3 spl kakaopulbrit
· 100 g šokolaadinööpe (100% kakao)
· 4 spl toortatrajahu
· 7 spl mandlijahu
· 3 spl kookossuhkurt või 5 medjool datlit
· ½ klaasi magustamata mandlipiima
· ¼ tl roosat Himaalaja soola
· 1 tl soodat
· 1 tl sidrunimahla
Vaarikakreemi koostisosad:
· 250 g India pähkleid
· 1 purk kookospiima
· 2 spl külmkuivatatud vaarikapulbrit
· 2 spl vahtrasiirupit
· 200 g Kreeka pähkleid kaunistamiseks
Kuidas teha?
1. Leota musti ube 12 h. Keeda 45-60 minutit, seejärel kurna.
2. Püreesta oad saumiksri või köögikombaiga.
3. Sulata veevannil šokolaadi nööbid.
4. Lisa sulatatud šokolaadi nööbid, kookosõli, mandlipiim, kakao, mandlijahu, tatrajahu, sool ja sooda koos sidrunimahlaga.
5. Aseta segu vormi ja küpseta 150 kraadi juures 40 minutit.
Vaarikakreemi tegemine:
1. Leota India pähkleid 8 h.
2. Vala leotatud India pähklid kaussi, lisa kookospiima tahke osa, vaarikapulber ja vahtrasiirup.
3. Lase blendri või saumiksrige kreemiks.
4. Lisa brownie'le siis kui ta on jahtunud.
5. Lisa kaunistuseks purustatud kreeka pähkleid ja sulatatud šokolaadi nööpe.
Naudi!