Ei leidnud sobivaid tulemusi. Proovi otsida üldisema märksõna järgi.

Retseptiideed isadepäevaks

by Armastusest Inspireerituna OÜ Armastusest Inspireerituna OÜ on 12.11.2021

Retseptiideed isadepäevaks

Juba sel pühapäeval on Isadepäev! Too sel puhul pisut vaheldust ja valmista traditsiooniliste pühapäeva pannkookide asemel juba hommikuks midagi põnevamat või haara võimalusel ka isa kampa ja kokake koos midagi toredat! 

Järgnevalt selleks mõned ideed. 

 

1. Lihtne šokolaadipuding

 

Vaja läheb: 

 

Kuidas teha? 

  1. Sega leotatud india pähklid, vaniljeekstrakt, kookosõli, vahtrasiirup, filtreeritud vesi ja kakaopulber blenderis ühtlaseks ja kreemjaks. 
  2. Kui segu on liiga paks, lisage korraga 1 supilusikatäis vett ja segage, et saada puding, kuni see saavutab soovitud konsistentsi.
  3. Jahutage puding külmkapis vähemalt 15 minutit, et see pakseneks.
  4. Jaga puding klaasidesse ja kaunista kookoslaastudega!
  5. Naudi!

Retsept pärineb: https://www.dishbydish.net/

 

 

2. Mini-juustukoogid 

Vaja läheb:

Põhjaks:

 

Täidiseks: 

 

  • 1 1/2 tassi tooreid india pähkleid (kiirleotatud*)
  • 1 suure sidruni mahl (umbes 50 ml)
  • 1/3 tassi kookosõli (sulatatud)
  • 2/3 nappi tassi täisrasvast kookospiima (vt märkuse juhiseid)
  • 1/2 tassi agaavinektarit või vahtrasiirupit (või mett, kui pole oluline, et oleks vegan)

 

Maitsete lisamiseks (valikuline): 

 

  • 2 spl soolatud looduslikku maapähklivõid
  • 1/4 tassi metsmustikaid (värsked või külmutatud)
  • 3 spl karamellkastet

 

Kuidas teha?

1. Lisa datlid köögikombaini ja blenderda, kuni alles jäävad väikesed tükid ja sellest on moodustunud ühtlane pall. Võta see välja ja pane hekteks kõrvale 
2. Järgmisena lisa blenderisse pähklid ja purusta need ühtlaseks. Seejärel lisa datlid tagasi ja blenderda, kuni tekib puruse konsistentsiga tainas – see peaks näppude vahel veidi pigistades kokku jääma. Kui see on liiga kuiv, lisage töötlemise ajal veel paar datlit. Kui see on liiga vesine, lisa veel mandli- või pähklijahu.

3. Valikuline: lisa maitse järgi näpuotsaga soola.
4. Määri tavaline 12-kohaline muffinivorm kergelt või või õliga. Soovi korral kasuta muffinivorme. 

5. Järgmisena asetage vormidesse 1 spl tainastja vajutage sõrmedega ühtlaseks. Selleks võid kasutada ka väikest klaasi või lusika tagumist külge.

6. Seejärel pane need sügavkülma tahenema.

7. Lisa kõik täidise koostisosad blenderisse ja sega ühtlaseks massiks. 

8. Maitse ja kohanda sealjuures vastavalt vajadusele. Kui lisate maapähklivõid, lisage blenderisse ja segage, kuni see on täielikult segunenud. Kui maitsestate mustika või karamelliga, lisage neid otse juustukookide peale. 
9. Jaga täidis ühtlaselt muffinivormide vahel. Seejärel kata vormid kilega ja asetage külmkappi tahenemiseni – umbes 4-6 tunniks. 
Kui need on hangunud, tõsta muffinivormid välja ning eemaldage need. Kui tegid vormid eelnevalt või või õliga kokku, peaksid need kergelt ära tulema. Edasi saad neid säilitada sügavkülmikus või naudi koheselt! :) 

 

Retsept pärineb: https://minimalistbaker.com/ 

 

3. Praetud riis ananassiga 

 

Vaja läheb: 

Riisi valmistamiseks: 

  • 1-2 spl kookosõli
  • 2 tassi pikateralist riisi 
  • pool tass päevalilleseemneid või india pähkleid
  • 2/3 tassi külmutatud rohelisi herneid, sulatatud
  • 1 suur punane paprika, tükeldatult
  • 2/3 tassi värsket või konserveeritud ananassitükke
  • 2 küüslauguküünt, hakitult
  • 1 spl ingverit, hakitult
  • 1 kimp rohelist sibulat, õhukeseks tükeldatult

 

Kastme jaoks: 

  • 4 spl sojakastet
  • 1/2 tassi ananassimahla
  • 1/2 tl seesamiõli 
  • Poole laimi mahl
  • Maitseks tšillikastet (näiteks Sriracha)

 

Kuidas teha? 


1. Rösti päevalilleseemneid või india pähklid suurel pannil või vokil keskmisel kuumusel kaks minutit, kuni need on kergelt pruunistunud.

2. Seejärel aseta need kõrvale ning kuumuta samal pannil keskmisel-kõrgel kuumusel kookosõli.
3. Lisage umbes 5 minutiks punane paprika, 2/3 rohelisest sibulast ja ananassitükid, aeg-ajalt segades. Lisage küüslauk ja ingver, segage uuesti.
Suurel kuumusel lisage külm riis ja küpseta veel 5 minutit, kuni see on kergelt röstitud ja lõhnav.
4. Lisa juurde rohelised herned ja röstitud seemned, sojakaste, seesamiõli ja ananassimahl ning segage hoolikalt.
5. Maitsesta tšillikastme, poole laimi mahla ja ülejäänud rohelise sibulaga.
6. Vajadusel lisa näpuotsatäie soola või rohkem laimi ja serveeri! 

Retsept pärineb: https://www.onegreenplanet.org/