+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Šokolaadikook kirssidega - tõelistele šokolaadi fännidele

01.01.2019 / 0 kommentaari
Šokolaadikook kirssidega - tõelistele šokolaadi fännidele

Vaja läheb

KOOK:

- 275 g 70% šokolaadi

- 200 g võid

- 4 spl Criollo kakaopulbrit

- 130 g jahu

- 150 g roosuhkrut (kui eelistad magusamat võid ka veidi rohkem panna). 

- 3 muna

- 1 tl vaniljepulbrit

- 200 g kirsse

KATE:

- 200 g Criollo kakaonööpe

- 40 g rõõska koort

Kuidas valmistada?

Sulata vesivannil olevas kausis šokolaadinööbid ja või, lisa suhkur. Sega, kuni tekib ühtlane mass. Kui suhkur on sulanud, võta kauss vesivannilt ja lisa vanilje. Sega uuesti. Lase segul jahtuda, sest soojas segus läheb muna kokku.

Vahepeal võid ahju sooja panna 180 kraadini. Seejärel eemaldada kirssidest kivid. (Täidiseks võid kasutada ka kuivatatud kirsse, aga neid oleks hea enne 2-4h toasoojas vees leotada, et need paisuks).

Jahtunud segusse lisa ükshaaval munad vahepeal vispeldades. Lisa kakaopulber ja sõelutud jahu. Sega korralikult ühtlaseks, tihkeks massiks.

Kui soovid kõrgemat kooki, vali väiksem vorm. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud vormi vaid osa segust. Pane taignasse ühtlaste vahedega kirsid. Mitte väga tihedasti, pigem hõredamalt. Kalla peale teine osa segust ja lisa veel kirsse. Kui paned kõik kirsid korraga, vajuvad need põhja ning tulemuseks on niiske vahekihiga kook.

Küpsetusaeg on ca 40 minutit. Kui eelistatakse pigem pehmemat kooki, võta kook varem ahjust välja. Meie väikses, aga kõrges vormis valminud kook meenutas veidi küpsist ja teda oli näppude vahelt mugav süüa.

KATE: sulata šokolaad ja lisa sulamise ajal koor. Segu peaks olema määritav ja ei tohiks pärast liiga kõvaks tarduda. Määri noaga segu koogile, kaunista kirssidega. Naudi!

Kakaotooted koogi jaoks leiad meie e-poest. Vürtside ja pulbrite alt saab ka kvaliteetset vaniljet

Kui sulle see retsept meeldis, võid meile sellest ka alati kirjutada. :)

Inspiratsiooni koogi jaoks saime siit.

Kommentaarid