+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Šokolaadikook kirssidega - tõelise šokolaadi fännidele

17.07.2019
Šokolaadikook kirssidega - tõelise šokolaadi fännidele

KOOK: 

275 g 70% šokolaadi

200 g võid

4 spl Criollo kakaopulbrit

130 g jahu

150 g roosuhkrut (kui eelistad magusamat võid ka veidi rohkem panna). 

3 muna

1 tl vaniljepulbrit

200 g kirsse

KATE: 200 g Criollo kakaonööpe, 40 g rõõska koort

Sulata vesivannil olevas kausis šokolaadinööbid ja või, lisa suhkur. Sega, kuni tekib ühtlane mass. Kui suhkur on sulanud, võta kauss vesivannilt ja lisa vanilje. Sega. Lase segul jahtuda, sest soojas segus läheb muna kokku.

Vahepeal võid ahju sooja panna, see peab olema 180 kraadi juures ning eemaldada kirssidest kivid. (Täidiseks võid kasutada ka kuivatatud kirsse, aga neid oleks hea enne 2-4h toasoojas vees leotada, et need paisuks).

Jahtunud segusse lisa munad, ükshaaval, vahepeal vispeldades. Lisa kakaopulber ja sõelutud jahu. Sega korralikult ühtlaseks, tihkeks massiks.

Kui soovid kõrgemat kooki, vali väiksem vorm. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud vormi vaid osa segust. Pane taignasse ühtlaste vahedega kirsid. Mitte väga tihedasti, pigem hõredamalt. Kalla peale teine osa segust ja pane veel kirsse, kuid eelmise vahekohtadesse. Kui paned kõik kirsid korraga, vajuvad need põhja ning tulemuseks on niiske vahekihiga kook.

Küpsetusaeg on ca 40 minutit. Kui eelistad pigem pehmemat, siis võid ka vähem ahjus hoida, meie väikses, aga kõrges vormis valminud kook meenutas veidi küpsist ja oli näppude vahelt mugav süüa.

KATE: sulata šokolaad nagu koogi jaoks, aga lisa sulamise ajal koor. Segu peaks olema määritav ega tohiks pärast liiga kõvaks tarduda. Määri noaga segu koogile, kaunista kirssidega. Naudi!

 

P.S Inspiratsiooni saime siit