+3725268251

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Sügisene risoto

16.08.2021 / 0 kommentaari
Sügisene risoto

Nüüd, mil ilmad on jahedamaks muutumas ning suvikõrvitsad ja paljud teised köögi- ja puuviljad on valmimas, on just õige aeg, et katsetada peale suvist grillimist ja kohvikute-restoranide nautimist põnevaid maitseid enda koduses köögis.

Selleks puhuks valisime välja ühe mõnusalt kosutava risoto, mille valmistamisel võite julgelt kõiki koostisosi vastavalt enda maitse-eelistustele vahetada.

 

Vaja läheb:

  • Umbes 50 g tükeldatud porgandeid.
  • Umbes 50 g tükeldatud õunu
  • Umbes 50 g tükeldatud suvikõrvitsat
  • 2 tassi kanapuljongit
  • Pool klaasi valget veini
  • Umbes 25g parmesanijuustu laaste
  • Umbes 100 g risoto riisi
  • Soola ja pipart maitsestamiseks
  • Näpuotsatäis purustatud punast pipart

Kuidas teha?

1. Pihustage pannile pisut avokaadoõli (sobib ka igasugune muu küpsetamiseks sobilik õli).

2. Lisage juurde porgandid, õun ja suvikõrvits ning praadige umbes 3 minutit.

3. Lisaks juurde riis ning segage umbes minut aega.

4.Seejärel lisage pool tassi kanapuljongit, segage kõik läbi. Kui vedelik on ära imbunud, segage juurde ülejäänud puljong.

NB! Selleks, et aru saada, millal tuleks puljongit lisada, tõmmake puulusikaga panni keskele auk, kui vedelikku sinna enam ei eraldu, tuleb vedelikku juurde lisada.

5. Kui kogu kanapuljong on imendunud, lisage vein ning tõmmake pann kuumuse pealt ära.

6. Lisage juurde sool, pipar, purustatud punane pipar ning kõige lõpetuseks Parmesani juust.

7. Serveerimisel kaunistage roog hakitud murulaugu ja peterselliga!

Mõnusat nautimist!

Blogipostitus pärineb leheküljelt https://www.thechoppingblock.com/ 

 

NB! Kui proovisid seda retsepti, siis palun anna teada, kuidas maitses, jättes meie lehele kommentaari või kirjutades meile Facebookis või Instagrami! :) 

 

Samuti, kui oled juba meie tooteid jõudnud proovida, siis oleks meil väga hea meel, kui lisad enda arvustuse ka Google'isse Armastuse lehele. 

 

Klõpsa siia, et lisada arvustus.

 

Kommentaarid